Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(29)
Forma i typ
Książki
(29)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(13)
tylko na miejscu
(12)
dostępne
(8)
wypożyczone
(1)
Placówka
Centrala - Wypożyczalnia
(2)
Centrala - Czytelnia
(23)
Filia nr 1
(5)
Filia w Tyliczu
(2)
Filia w Bereście
(2)
Autor
Czarny Elżbieta
(2)
Nojszewska Ewelina
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Adamczyk Artur
(1)
Bargiel-Matusiewicz Kamilla
(1)
Bednarski Lech (1929-2006)
(1)
Czarny Bogusław
(1)
Dąbrowska Barbara Jolanta
(1)
Gaworecki Władysław W
(1)
Gaworecki Władysław Włodzimierz
(1)
Jerzemowska Magdalena (1952- )
(1)
Justyna Marlena
(1)
Kaczmarek Jacek (1960- )
(1)
Kalina-Prasznic Urszula
(1)
Kowal Edward
(1)
Kucińska-Landwójtowicz Aneta
(1)
Kukla Sławomir
(1)
Lijewski Teofil (1930- )
(1)
Maciąg Artur
(1)
Marks Stephen G
(1)
Mikułowski Bogdan
(1)
Milczarek Dariusz
(1)
Milewska Mariola
(1)
Misiołek Andrzej (1961- )
(1)
Nowak Alojzy Zbigniew
(1)
Nowak Edward
(1)
Oczkowska Renata
(1)
Ostrowska Elżbieta (1952- )
(1)
Piaszczyk Artur
(1)
Pietroń Roman
(1)
Pocztowski Aleksy (1956- )
(1)
Rapacki Ryszard
(1)
Rymarczyk Jan
(1)
Sala Józef
(1)
Samuelson William
(1)
Sarjusz-Wolski Zdzisław
(1)
Skowronek Czesław
(1)
Stasiak Andrzej
(1)
Szczepanowski Adam Edward (nauki ekonomiczne)
(1)
Urbanowska-Sojkin Elżbieta
(1)
Ward Peter (1942- )
(1)
Wiktor Jan W
(1)
Wiśniewski Zenon
(1)
Wróblewski Łukasz (ekonomia)
(1)
Wyrzykowski Jerzy
(1)
Łasiński Gabriel
(1)
Żbikowska Agnieszka
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(29)
Język
polski
(29)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Hotelarze
(1)
Menedżerowie
(1)
Szkoły średnie
(1)
Temat
Przedsiębiorstwo
(6)
Turystyka
(5)
Hotelarstwo
(2)
Mikroekonomia
(2)
Rachunkowość
(2)
Zarządzanie
(2)
Decyzje
(1)
Ekorozwój
(1)
Finanse
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Handel zagraniczny
(1)
Integracja europejska
(1)
Kadry
(1)
Komunikacja społeczna
(1)
Kontrola wewnętrzna
(1)
Kultura
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Marketing międzynarodowy
(1)
Marketing strategiczny
(1)
Mediacja (prawo)
(1)
Nauki ekonomiczne
(1)
Negocjacje
(1)
Oceny pracowników
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Organizacja
(1)
Praca zespołowa
(1)
Rynek kapitałowy
(1)
Symulacja
(1)
Unia Europejska
(1)
Usługi
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Zarządzanie strategiczne
(1)
Temat: czas
1989-
(2)
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Europa
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(6)
Materiały pomocnicze
(2)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Zarządzanie i marketing
(2)
29 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 005 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Analiza finansowa w przedsiębiorstwie / Lech Bednarski. - Wyd. 5 zm. / / aktualizacja wyd. Magdalena Jerzemowska. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2007. - 213 s. : il. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658 Cz (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 33 Cz (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 33 Cz (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 338.48 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Turystyka / Władysław W. Gaworecki. - Wydanie 4 zmienione - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2003. - 437, [3] strony : ilustracje ; 21 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
Filia w Tyliczu
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 379 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 338.48 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 91 (1 egz.)
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 91(438) (1 egz.)
Filia w Bereście
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(438) (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 005 Cz (1 egz.)
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 657 (1 egz.)
Filia w Tyliczu
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65 (1 egz.)
Filia w Bereście
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W szybko zmieniającej się gospodarce zachodzą równie szybkie zmiany w jednym z ważniejszych jej działów w handlu zagranicznym. W związku z tym niezbędne jest ciągłe uzupełnianie wiedzy z tego zakresu. Podręcznik uwzględnia zmiany wynikające z przystąpienia Polski do Unii Europejskiej procedury celne, dokumentacyjne, rozliczeniowe oraz transportowo-spedycyjne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 339.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2019. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Książka prezentuje rolę hotelarstwa na rynku turystycznym, oraz ukazuje kierunki zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu. Publikacja składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku „turystyka i rekreacja”. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu „podstawy hotelarstwa”. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi.
Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku „turystyka i rekreacja”. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu „podstawy hotelarstwa”. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 005 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej